Del 18 al 20 de octubre de 2019

ELS JOGLARS: SEÑOR RUISEÑOR

Una reivindicación del arte como patria universal, a partir de la obra de Santiago Rusiñol

'Senyor Rossinyol' és una obra de teatre de 'Els Joglars' en la qual un jardiner de parcs i jardins ha de deixar el treball per culpa del reuma i li situen en el Museu Rusiñol on farà de Rusiñol presentant les visites teatralitzades del museu. Però al cap d'un temps, quan ell s'ha enamorat del pintor, decideixen transformar el Museu Rusiñol en el Museu de la Identitat. A partir d'ací es crea un conflicte entre els dos mons: el de Rusiñol i el dels quals defensen la identitat. L'obra és una reivindicació de l'art com a pàtria universal, a partir de Rusiñol, contra les pàtries identitàries.
 
SOBRE SANTIAGO RUSIÑOL

Santiago Rusiñol (1861-1931), nascut en el si de la burgesia catalana, simbolitza una personalitat intensa i complexa, amb una visió malenconiosa, amarga i desencantada de la vida. Un home dotat d'un gran talent personal que deriva en la pintura i que la seua obra figura en les més prestigioses col·leccions. També aconsegueix gran notorietat com a dramaturg, escriptor i poeta. El seu caràcter enginyós i cosmopolita fa d'ell un referent del que els espanyols consideren la Catalunya cívica, culta i oberta al món.

LA INTERPRETACIÓ DE ELS JOGLARS

Amb l'obra de teatre 'Senyor Rusiñol', la companyia Els Joglars pretén reflexionar sobre la destrucció d'uns conceptes de vida lliure, conceptes que no han sigut substituïts en l'actualitat. Segons la seua visió, a Catalunya s'ha arrancat o falsejat el passat i d'aquesta manera s'ha pogut configurar un ordre inventat, per la qual cosa només s'utilitza la part de coneixement i de tradició que convé per a contar un relat esbiaixat. Per a Els Joglars, Rusiñol és l'antítesi d'aquest món: aquest artista de caràcter enginyós i cosmopolita representa la inducció a la vida alegre i sensual, el gust per la bellesa, la subtilesa i el coneixement. Santiago Rusiñol, tal com va dir Josep Pla va ser un destructor de fanàtics que va representar una societat de ciutadans folgats i judiciosos a la vora del Mediterrani.
 
EQUIP
 
Dirigeix: Ramón Fontseré
?Director d'escena: Alberto Castrillo-Ferrer
Protagonizada per Ramon Fontserè, Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xevi Vilà, Juan Pablo Mazorra i Rubén Romero.
?
+Dates: 18, 19 i 20 d'octubre
Sessions:
Dies 18 i 19: 20.30 h (obertura de portes: 20.00 h)
Dia 20: 19.00 h (obertura de portes: 18.30 h)

Duració: 90 minuts
Edat mínima recomanada: Majors de 13 anys
?Preu: Des de 18€


 

Te puede interesar...
PreEstreno Que Dios nos Perdone
Tercer largomentraje de Rodrigo Sorogoy, protagonizado por Antonio de la Torre y Roberto Álamo